Monday, April 7, 2008

Mis meid ees ootab ??

Tere taas, kõik, kes meile kaasa elavad! Oleme elus ja terved ning asjad on nüüd nii kaugel, et paar päeva pärast jätame Gold Coasti ning asume Sydney poole teele. Leidsime eelmisel nädalal enda korterisse uued üürilised. Lihavõtete ajal olime päris mures, kas üldse kedagi leiame aga nii kui pühad läbi said, oli telefon punane huvilistest. Kolmapäeval 9. aprillil kolime siis oma armsaks saanud kodust välja ning õhtupoolikul väljub meie lennuk Goolangatta lennujaamast suunaga Sydney poole. Paar viimast päeva oleme vaadanud lennuki pileteid ning ööbimiskohti. Meie järgmised nädalad – kuud hakkavad mööduma backpackerites, mis lisab meie ellu kindlasti „vürtsi” :) (loe: magamata ööd, täis pidusid, kartust väärtuslike asjade pärast, norskavad toakaaslased jne). Õnneks leidub nendes öömajades ka 4seid tube, nii et peame taluma ühte võõrast.
Öö hinnad Sydneys jäävad vahemikku 20-30 $, mis ei ole just palju aga ka mitte märkimisväärselt vähe.
Nädal on möödunud järjekordselt märkamatult. Suurim ja kõige kurvem sündmus sellel nädalal oli see, et 1. aprilli hommikul põles meie restoran Salsa maha ning alates sellest oleme töötud. Tuli sai alguse väidetavalt köögis asuvast külmkapist, köök sai kõige rohkem kahjustusi ning tuleb täielikult renoveerida. Söögisaal sai suitsu ja tahma kahjustusi, kontor õnneks põlema ei läinud. Oma nädala töötasu saime ka õnneks ikka kätte. Kena aprilli nali küll, väga kurb igatahes. Kuigi omanik ehk siis meie ülemus on paras tropp oli meil Kairiga tast päris kahju. Eriti oli kahju tema vanematest, isast emast. Isa on tal sisseviskaja ehk siis seisab uksel ja kutsub inimesi sööma ning ema aitab baaris klaase ja muid asju pesta ja kuivatada. Kuulsime, et neil oli paar kuud tagasi kodu põlenud ja nüüd veel restorani põleng otsa. Mis parata, elu on vahel karm.
Kolmapäevast – pühapäevani käisin Annesega taas paate poleerimas ning vahatamas. Olid erakordselt rasked tööpäevad, kuna päike paistis lagipähe ning töö ise nõuab tugevat jõudu ja nii 8-10 h päevas. Kadunud kõhulihaski näitas ennast taas korraks! :) Kõõlusin ja turnisin päris huvitavate laevade ja katamaraanide peal, kogemuse ja huvi mõttes oli päris vahva. Saan nüüd öelda, et olen pesnud ja küürinud kümnetesse miljonitesse kroonidesse ulatuvaid laevu ning suhelnud nende omanikega. Siin on inimestel, kellel on kallid ja uhked laevad, nende peal elada ning siis vastavalt tujule ja võimalustele erinevates sadamates peatuda ning sõita mööda merd ringi. Eriti mulle meeldis üks suur katamaraan, mis hinnalt ca 15 miljonit krooni. Seest oli suur ja ilus ning ainult aasta vana ja mis põhiline, sõidab tuule jõul, ehk purjedega!
Nüüd oleme aga ärevuse ning ootame juba väga kolmapäeva, et lennukisse istuda ning alla lõunasse sõita. Sydneys on juba temperatuur päris madal ca 20 kraadi ja meil ainult suve riided kaasas. Võimalik, et peame soojemaid riideid endale vaatama. Sydneyst edasi on plaanis minna Melbourne, kus ilm on eriti muutlik, kõikudes 10 – 15 kraadi päevas. Peame vast mõned uued soojad riided ostma!
Järgmine kord kannan meie tegevustest edasi juba Sydneys! Bye - bye!!!

No comments: