Tuesday, June 3, 2008

Noosa heads ja Gold Coast




Pärast Rainbow beachilt lahkumist viis meie tee Noosa heads`i! Koht väga populaarne puhkepiirkond, kus leidub lugematul hulgal restorane, baare ja lounge. Rahvas saab ostuisu rahuldada butiikides ning kuulsate firmade esinduspoodides.
Kurb kogu asja juures oli aga see, et vihma sadas nagu oavarrest. Tegime kiire tiiru linnas, lähedal asuvas national parkis ning rannal, kus surfarid vihma kiuste laineid nautisid ning eluga rahul olid!
Otsustasime, et mitmeks päevaks sinna ei jää kuna ilmateade lubas vihma veel nädalaks ning päike on kuskil mujal.
Järgmisel hommikul pakkisime oma kodinad hostelis kokku ning läbimärgadena saime bussile, mis viis meid vihmasesse Brisbane`i. See oli bussi viimane peatus ning siit edasi saamiseks Gold Coasti pidime rongi kasutama. Kokku läks meie rännak Cairns`ist - Brisbane`i 190$ ning selle eest saime teha kokku 3 vahepeatust. Kokku läbisime ca 1800 km ning veetsime bussis ca 32h! Pole paha??! :P
Brisbane`s läksid meie teed Kariniga mõneks ajaks lahku, kuna tal oli vaja seal paberiasju ajada ning lennupileteid muuta. Meie Kairiga tulime Gold Coasti ja saame peatuda Annese juures. Õnneks siin on vähe paremad ilmad ja päike näitab ennast vahel pilvevahelt.
Edasised plaanid on siis sellised, et 8. juunil ehk pühapäeval pühime Austraalia tolmu jalgelt ning asume teele kodu poole. Et natuke värvi lisada meie viimaste nädalate väikestele ebaõnnestumistele ning emotsioone ergutada, põikame Kairiga Singapurist läbi. Plaanime seal viis päeva veeta, see peaks olema piisav aeg, et tähtsamad kohad läbi käia ning kohast väike ülevaade saada. Pärast Singapuri on järgmine peatus Dubai, kus meil on sisuliselt 1 päev järgmise lennu vahel. Seega puudutame hetkeks nafta kuningate kodumaad ning vaatame nende väljamõeldud maalapikest ning imestame võimsate ehitiste üle.
Dubaist lennukile hüpates oleme suunaga Istanbuli poole, ka seal tuleb meil vähe aega veeta, kokku ca 20 tundi vist.
Peale Türgit tuleb tõdeda, et ei saa me läbi Lätita, peame ka seal jala maale panema. Kuna Riia – Tallinna bussiliin on ca 4 korda päevas ja meie satume sinna orienteeruvalt kell 6 õhtul ning järgmine buss kodu poole läheb natuke enne südaööd, siis saame Lätis pea 6 tundi passida. Hakka või hääletama J Pole veel oma kallite vanematega sellel teemal rääkinud aga väike lootus on, et äkki nad tahavad selle nädalavahetuse Lätimaal veeta :P ? Aga eks näis! Kodumaad peaksid meie jalad puudutama seega kas 14. juuni õhtul või 15. juuni varahommikul. Nii et sõbrad kallid, varsti juba näeme :P!!!

No comments: