Friday, December 28, 2007

Jõulud Eesti moodi...



Ootamatult ongi kätte jõudnud jõulud! Erilist jõulutunnet siin olles muidugi ei teki, ei ole külma, lund, pakse riideid ega kuusepuud.
Sellest hoolimata korraldasime oma eestlastest sõpradega suure jõulu söömaaja 24.detsembril. Olime Annese ja Eneli juures ning küpsetasime kalkunit ja seapraadi hapukapsastega. Söök tuli nagu super hea välja!
Magustoiduks oli Eneli valmistatud shokolaadikook. Vaatasime jõulufilme jagasime kingitusi ning nautisime õhtut.
Annese vend Andres ja Kaisa olid ka külas. Kohalikud peavad jõulusid 25-dal ja 26-dal on neil „boxingday” ehk siis saab kingitusi! Meie kui eestlased pidasime tähistasime ikka 24-dal jõulu.
Kairiga sai pikalt arutatud mida üksteisele kinkida ning lõpuks otsustasime, et kingime üksteisele lennupiletid Fijile. Leidsime, et siit saab Fijile väga hea hinnaga ja miks mitte siis nädalake seal olla ja paradiisi nautida. Kairil on veel kindel plaan Uus – meremaal ära käia aga see jääb tõenäoliselt märtsi kuusse, sest hetkel oleme ennast siin Gold Coastil sisse seadnud vähemalt 3 kuuks.
Aastavahetus trügib ka juba täiega peale aga meil pole veel kindlaid plaane tehtud. Alguses oli plaan minna aastavahetust Sidneysse tähistama aga me ei ole üldse ettevalmistusi selleks teinud ja see jääb arvatavasti ära. Mina ise võtaks 2008 a vastu näiteks ookeani kaldal shampust juues, ilutulestikku nautides ja lahedate inimestega koos olles. Suurlinna möll ja pubi ralli ei ole minu maitse.(üks aastavahetus sai seda Prahas tunda)!
Tegime oma siinsetele headele türgi sõpradele ka kingitused ning käisime neil 25.detsembril külas kooki söömas ning juttu ajamas! Kuigi türklased jõule ei pea, oli neil kingituste üle hea meel, kellel ei oleks eks :)!
Ükspäev käis meil Martin (väike Rebane) külas, tegime temaga Surfers Paradises väikse jalutuskäigu ning muljetasime elust – olust. Ta elas kolm nädalat Melbourne`s ja nüüd läks Brisbane` tagasi. Talle meeldis siin väga ning mõtles juba, et tuleb GC elama.
Peeter saatis mulle meili, et on ikka Tasmaanias ja avastab saart ning on sõitnud saare risti põiki läbi ja käinud sadamates tööd otsimas. On tutvunud paljude huvitavate inimestega ja on eluga rahul.

No comments: